Навчаються працівники закладів дошкільної освіти

14 жовтня 2017 року на базі Кутського дошкільного навчального закладу «Калинка» відбулося методичне об’єднання для вихователів старших груп. Темою засідання було «Інтеграційний підхід у громадянсько-патріотичному вихованні дошкільнят».

Знайомство із закладом, його історією провела керівник Бринська Л.П.Методист методичного кабінету відділу освіти Сенчук Л.Я. зробила аналіз програмових вимог та окреслила завдання педагогів з проблеми.

Педагоги мали змогу переглянути спортивну розвагу «Козацькі розваги», яку провели інструктор з фізкультури Герасим’юк І. Р. та вихователь Лазорик М.І., мультимедійну презентацію «Виховання характеру», яку представила вихователь-методист Рожнівського дошкільного навчального закладу Бровчук В.Ю., та взяли участь у тренінговому занятті, яке провела практичний психолог Яремчук О. В. Під час засідання було проведено цікаві інтерактивні форми роботи: гра «Асоціативний ряд», створення колажу «Мрії творчого вихователя».

Вихователі проявили свою активність, творчість та знання.


На базі Пістинського ДНЗ (ясел-садка) «Дзвіночок» відбулося засідання методичного об’єднання старших медичних сестер дошкільних навчальних закладів району на тему: «Контроль та заходи в організації харчування дітей та профілактична робота з питання захворювань в дошкільному навчальному закладі», яке було проведено у формі семінарського заняття.

Метою даного методичного об’єднання було підвищення рівня професійної компетенції медичних сестер з питань організації харчування дітей, проведення контролю та лікувально-профілактичної роботи з дітьми.

Учасників заходу привітали вихованці дошкільного закладу. Присутні мали можливість ознайомитись з досвідом роботи Пістинського ДНЗ «Дзвіночок». Під час теоретичної частини з доповідями виступили: методист методичного кабінету відділу освіти Л. Сенчук «Проведення контролю за організацією харчування дітей», сестра медична старша закладу Тимчук С. В. ознайомила слухачів з досвідом роботи з даного питання, завідувач дошкільного закладу Пліхтяк Г. П. виступила із повідомленням за результатами семінару про епідемію кору.

Під час обговорення питання медичні працівники дошкільних закладів витупили із пропозиціями, зауваженнями та обмінялися досвідом своєї роботи. Робота методичного об'єднання була плідною.

За результатами семінару прийнято відповідні рішення та рекомендації.


Враховуючи вимоги Базового компоненту дошкільної освіти та обраних програм змісту дошкільної освіти, Концепції Національно-патріотичного виховання дітей та молоді, з урахуванням актуальної суспільно-політичної ситуації в країні, з метою підвищення, удосконалення професійної майстерності педагогів, виявлення, вивчення, узагальнення та поширення педагогічного досвіду кращих практичних працівників дошкільних закладів, 21 листопада 2017 року на базі Смоднянського НВК було проведено методичне об’єднання вихователів дошкільних закладів та навчально-виховних комплексів району на тему: «Організація освітнього процесу у ДНЗ з національно-патріотичного виховання». Засідання пройшло у рамках семінару.

Метою засідання стало питання підвищення теоретичної підготовки педагогів щодо питання патріотичного виховання в умовах сьогодення, удосконалення знань педагогів щодо змісту, принципів, закономірностей, методів та організаційних форм патріотичного виховання дітей дошкільного віку.

Директор навчально-виховного комплексу Гребеннікова О.П. ознайомила присутніх з історією роботи закладу, напрямів та завдань на перспективу.

Вихователь навчально-виховного комплексу Сорохан О.В. та музичний керівник Федорчук Д.І. провели інтегроване заняття з дітьми середнього віку з ознайомлення дітей із національними символами України. Заняття проведено успішно, враховано вимоги оновленої програми «Українське дошкілля».

Присутні мали змогу переглянути цікаву виставку, яку підготували вихователі закладу.

Методист методичного кабінету відділу освіти Сенчук Л.Я. ознайомила та запропонувала практичний матеріал для присутніх «Методичні рекомендації щодо оформлення національних осередків у групах ДНЗ» та «Система роботи з народознавства для дітей молодшого, середнього та старшого дошкільного віку», проаналізувала програмові завдання.

Із учасниками засідання проведено тренінгові вправи «Асоціативний ряд» та «Сформуй завдання».

У кінці підведено підсумки роботи та надано консультації з даного питання.


22 листопада 2017 року на базі Старокутського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Гуцулочка » проведено засідання методичного об’єднання музичних керівників на тему: «Виховання національно-патріотичних почуттів дітей дошкільного віку засобами музики». Засідання проведено у формі семінару.

У ході семінару розглянуто питання національно-патріотичного виховання у нормативно- правовому аспекті та реалізації завдань національно-патріотичного виховання на заняттях музично-естетичного циклу (програмові вимоги, напрямки роботи) .

З презентацією закладу та напрямами роботи з цього питання виступила завідувач Луцька С. І.

Присутні змогли переглянути та проаналізувати свято-розвагу «Осінній бал», яке провела музичний керівник Чупринчук Л.В.

Методист методичного кабінету Сенчук Л.Я. у ході засідання проаналізувала використання елементів інноваційних технологій у практиці музичних керівників, зокрема, елементів методики Марії Монтессорі.

Цікавою була зустріч педагогів з поетом-піснярем Близнюком М.І. Присутні ознайомилися з новими творами поета та його виданнями для дітей.

Сенчук Л.Я. представила нову збірку дитячих пісень «Лийся, пісенько крилата» Аделі Григорук, у яку ввійшли твори на музику педагогів-практиків дошкільних закладів району.

Музичний керівник Косівського дошкільного навчального закладу «Сонечко» Яцюк О.В. виступила із повідомленнями з курсів та зробила огляд літератури.

Із керівниками закладів дошкільної освіти проведено практичні заняття та цікаві тренінгові вправи. Цікаві форми проведення семінару спонукало кожного з учасників заходу зробити аналіз отриманої інформації, визначити особисті плани на майбутнє щодо застосування їх у практиці.

Підсумки семінару підвела методист методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Сенчук Л.Я.

Галерея "Навчаються працівники закладів дошкільної освіти"

Кiлькiсть переглядiв: 527

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.