Новий Держстандарт вимагає змін

Реалізація Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти потребує змін у діяльності вчителя, виконання нових функцій у процесі професійно-педагогічної роботи в сучасній школі.

Розширенню знань та навичок заступників директорів з навчально-виховної роботи з проектування системи супроводу нового Державного стандарту базової і повної загальної освіти сприяв постійно діючий семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів району, який відбувся 15 грудня 2016 року на базі Косівської ЗОШ № 1 з класами поглибленого вивчення англійської мови.

Адміністрація та педагоги цього навчального закладу охоче поділились досвідом з реалізації цього питання.

/Files/images/zdnvr_semnar/15122016/20161215_103316.jpg

На високому рівні директором Косівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Г.Грималюк представлено візитку школи. З презентації заступника директора з навчально-виховної роботи Н.Угорчук «Особливості реалізації Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти в умовах функціонування загальноосвітнього навчального закладу» учасники семінару дізналися про напрями науково-методичного супроводу професійного розвитку педагогів в умовах реалізації Державного стандарту.

/Files/images/zdnvr_semnar/15122016/20161215_111717.jpg

В ході семінару проведено відкриті уроки: англійської мови в 5-А класі (вчитель М.Близнюк), природознавства в 5-Б класі (вчитель О.Сапріянчук), інформатики в 6-Б класі (вчитель О.Боринська), зарубіжної літератури в 7-Б класі (вчитель Л.Библюк). Педагоги продемонстрували високу професійну майстерність, проектували спільно з учнями індивідуальні освітні маршрути, створювали умови для виявлення творчості, самостійності, відповідальності учня в освітньому процесі. Це стало свідченням того, що педагоги нашого району готові до змін в освіті, продекларованих новими нормативними документами щодо впровадження в роботу вчителів методів викладання з урахуванням особистісно зорієнтованого, компетентнісного та діяльнісного підходів.

/Files/images/zdnvr_semnar/15122016/20161215_111603.jpg

Заняття з елементами тренінгу «Труднощі адаптації підлітків до навчання в середній школі в межах реалізації нового Державного стандарту» із заступниками директорів провела методист методичного кабінету В.Данилюк.

/Files/images/zdnvr_semnar/15122016/20161215_123720.jpg

Презентація «Особливості навчання іноземних мов у 5-8 класах в умовах впровадження нового Державного стандарту», підготовлена методистом методичного кабінету С.Цикаляк, ознайомила присутніх із вимогами сучасної школи щодо викладання іноземних мов.

/Files/images/zdnvr_semnar/15122016/20161215_124105.jpg

Н.Сергієнко, заступник директора Рожнівського НВК «Гуцульщина», ознайомила присутніх з діяльністю педагогів їхнього навчального закладу щодо впровадження проекту «Міксіке», як однієї із форм розвитку логічного мислення дитини.

/Files/images/zdnvr_semnar/15122016/20161215_130200.jpg

Цікавим підсумком стала ділова гра «Що я знаю про новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти», про методику проведення якої розповіла О.Лесевич, завідувач районного методичного кабінету.

На завершення семінару директор школи Г.Грималюк з присутніми провела вправу «Піраміда», яка дала можливість кожному дізнатися щось цікаве про себе та своє оточення.

Всі учасники семінару збагатилися досвідом, дізналися багато нового і корисного.

Заступники директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх закладів району бажають адміністрації та педагогічному колективу ЗОШ № 1 м.Косова нових творчих звершень. Нехай у їхньому житті завжди панують гармонія й удача!

Марія Біленчук, заступник директора з навчально-виховної роботи Уторопського НВО

Кiлькiсть переглядiв: 331

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.