Семінар педагогів-організаторів у Трачі

Формування у школярів ціннісного ставлення до суспільства та держави як умова морально-духовного становлення особистості

Саме таку проблему розглянуто на черговому засіданні постійно діючого семінару педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів району. В ході роботи розкрито особливості здійснення національно-патріотичного виховання в умовах сільської школи через різні форми виховної діяльності.

Учасники семінару мали змогу переглянути презентацію “Зміст та особливості національно-патріотичного виховання в Трацькій ЗОШ І-ІІІ ст.”, обговорити проблеми формування національної самосвідомості в загальноосвітніх закладах району.

/Files/images/p-o1.jpg

В практичному модулі учасники семінару відвідали годину класного керівника “Барвистий віночок – символ України”. Під керівництвом Михайлюк Галини Миколаївни учні 3-го класу розповіли про цілюще значення всіх рослин, які впродовж століть українські дівчата вплітали до віночка та сплели символічний вінок в знак пам’яті тих, хто загинув в АТО.

/Files/images/p-o2.jpg

Під керівництвом педагога-організатора Трацької ЗОШ І-ІІІ ст. Обушак Надії проведено вечір-реквієм “Свіча пам’яті”.

/Files/images/p-o3.jpg

Присутні констатували, що ефективність патріотичного виховання в позакласній діяльності значною мірою залежить від спрямованості виховного процесу, методів та форм його організації. Пріоритетну роль доцільно відводити активним методам, застосовування яких ґрунтується на демократичному стилі взаємодії вихователя та вихованця. Зокрема, через соціально-проектну діяльність, благодійну волонтерську діяльність, створення військово-патріотичних об’єднань, клубів та гуртків за інтересами, дослідницько-пошукову та краєзнавчу роботу.

Кiлькiсть переглядiв: 410

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.