Навчаються заступники директорів

На виконання річного плану роботи методичного кабінету відділу освіти Косівської райдержадміністрації та у рамках співпраці з відділом освіти Рожнівської сільської ради ОТГ 19 квітня на базі Хімчинського ліцею «Інтелект» відбувся постійно діючий семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи Косівщини з теми «Сучасні підходи з організації освітньої діяльності в умовах переходу до Нової української школи» під керівництвом Оксани Лесевич, завідувача методкабінету.

Актуальність заходу – очевидна. В період реформації освіти заступнику директора важливо навчитися працювати відповідно до нових вимог та сучасних тенденцій. Тому мета семінару – проаналізувати зміни парадигми розвитку освіти відповідно до Закону України «Про освіту», Концепція «Нова українська школа», Державного стандарту початкової освіти.

Учасників заходу у стінах закладу освіти зустріли директор ліцею Валентина Розвадовська, заступники директора Надія Злочанська та Наталія Лисак, а також представники влади із Рожнівської ОТГ Роман Матейчук, заступник голови сільської ради, та Ольга Радиш, провідний спеціаліст відділу освіти.

Розпочався семінар із презентації школи, яку підготували учні школи Вікторія Злочанська, Марта Катериняк, Денис Розвадовський на чолі із президентом учнівського парламенту Христиною Лапко. Ліцеїсти розповіли про історію закладу освіти та здобутки тих, хто тут навчався колись чи навчається на даний час. В той же час методистами РМК запропоновано експрес-опитувальник щодо сучасних форм та методів методичної роботи для учасників семінару.

Наступний етап заходу – відвідування уроків у початковій ланці ліцею. Своїми напрацюваннями із заступниками директорів поділилися педагоги різних кваліфікаційних категорій. Так, у 4 «А» класі урок літературного читання «Людина починається з добра» провела Галина Романюк (спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, педагогічне звання «старший учитель»), у 4 «Б» Надія Копильчук (спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, педагогічне звання «учитель-методист») показала нову форму заняття – урок-квест із природознавства на тему «Водойми України». 2 «Б» клас разом із Мариною Павлюк (спеціаліст другої кваліфікаційної категорії) навчалися правильно виконувати рухи латиноамериканського танцю «Ча-ча-ча» на уроці хореографії, а учні 3 «А» плідно провели час на занятті з англійської мови на тему «У нас сьогодні свято» разом із Галиною Юрійчук (спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, педагогічне звання «старший учитель») та Кейтлін Кляйн, волонтером Корпусу Миру.

Після відвіданих уроків та їх аналізу учасники семінару повернулися до актової зали, де Надія Злочанська провела методичну майстерню «Шляхи підвищення фахової компетентності педагога в міжатестаційний період». Заступник директора показала як традиційні форми підвищення кваліфікації, так і сучасні, сформувавши ментальну карту. В цьому їй допомогли педагоги ліцею, які розповіли про те, як вони здобувають нові знання. Ірина Крисяк, вчитель іноземних мов, продемонструвала присутнім спільні та відмінні риси освітніх систем України та Фінляндії, адже у листопаді минулого року стажувалася в цій країні. Віра Копильчук, вчитель інформатики, навела приклади онлайн-платформ для навчання дорослих. Галина Юрійчук разом із Кейтлін Кляйн розповіли про тренінгові заняття, організовані Корпусом Миру в Україні, та про те, як вони застосовують отримані там знання на практиці.

Валентина Розвадовська поділилася з заступниками директорів проектом «Електронний щоденник», який пілотується у 4-х класах ліцею протягом поточного навчального року. Ігор Дійчук, методист методичного кабінету, а за сумісництвом і вчитель ліцею, розповів про функціонал даного онлайн-ресурсу для адміністрації школи та для батьків, а класні керівники Галина Романюк та Надія Копильчук показали як працювати із електронним журналом та як організувати зворотній зв’язок із родичами здобувачів освіти.

Оксана Лесевич разом із методистами Любов’ю Михайлюк, Світланою Цикаляк, Оксаною Ткачук та Вікторією Шнайдер у ході управлінського практикуму «Нові функції ЗДНВР в умовах модернізації освіти» надали присутнім практичні рекомендації щодо роботи заступника директора школи в сучасних реаліях. Зокрема, було розглянуто новий Держстандарт початкової освіти, типові освітні програми для ЗЗСО та базовий навчальний план. Також проаналізовано типові навчальні плани для старшої школи. Після всіх виступів методисти Віталія Данилюк та Ігор Дійчук підвели результати експрес-опитувальника.

Підбиття підсумків семінару провела Надія Злочанська із застосуванням програми Plickers – ще одного онлайн-інструменту, який полегшує роботу і звичайного вчителя, і адміністратора закладу освіти.

А на завершення заходу представники літературного гуртка ліцею разом із керівником Галиною Кашелюк подарували учасникам семінару спецвипуск шкільної газети «Школа News», присвячений проведеному дню.

Галерея "ПДС ЗДНВР Хімчин"

Колектив методичного кабінету висловлює подяку дирекції та всьому педагогічному колективу Хімчинського ліцею «Інтелект» за якісні підготовку та проведення ПДС, а також керівництву Рожнівської ОТГ за сприяння у методичній роботі.

Кiлькiсть переглядiв: 596

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.