Семінар лісівників

24 квітня 2018 року на базі Пістинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся обласний семінар лісівників. Учасники семінару – керівники гуртків лісівництва з районів області та керівники лісових господарств під керівництвом директора ОДЕНЦУМ Тамари Ґудзик та методиста ОДЕНЦУМ Лесі Вівчарук окреслили методичний супровід з удосконалення практичної природоохоронної роботи в учнівських лісівництвах. Тема семінару «Практична природо-охоронна діяльність в учнівському лісівництві».

Розпочав обласний семінар директор Пістинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Василь Лаврук презентацією роботи освітнього закладу, в якій детально розповів про роботу педагогічного та учнівського колективів.

У роботі обласного семінару взяли участь голова Косівської районної ради Павло Ванджурак, головний спеціаліст відділу освіти Косівської РДА Володимир Лаврук, методисти відділу освіти Косівської РДА Вікторія Шнайдер та Олександра Ставчанська, директор ДП «Кутське лісове господарство» Андрій Ониськів, лісничий ДП «Кутське лісове господарство» Петро Пліхтяк. Пістинська школи гостинно зустріла шанованих і поважних гостей, як годиться, хлібом-сіллю та українською піснею із запальним дитячим танком. Щирі слова привітання від наймолодших представників навчального закладу додали наснаги на творчу працю всім учасникам зібрання. До гостей школи звернулася вчитель іноземної мови нашої школи Олександра Ковбан, яка нещодавно повернулася із Франції, де були обговорені питання екологічного спрямування сучасності, зокрема, несанкціонованої вирубки лісу та молодих насаджень. Присутні обмінювалися досвідом роботи у своїх районах, обговорювали хвилюючі питання щодо екологічного виховання дітей та учнівської молоді.

Присутні учасники семінару відвідали гурткове заняття, яке проводив керівник гуртка лісівництва нашої школи Тарас Федорчук зі своїми вихованцями. Разом із Петром Пліхтяком діти вчилися висаджувати саджанці.

Представники Болехівського лісгоспу люб’язно залишили на згадку про участь у семінарі для нашої школи молоді саджанці ялини та самшиту, які вже стали окрасою шкільного подвір’я.

На завершення учасники семінару відвідали музей-криївку, що в урочищі Царина с.Пістинь, де відбулася організована екскурсія.

Галерея "Семінар лісівників"

Щире спасибі Андрію Ониськіву та Петру Пліхтяку за створення прекрасного сучасного кабінету лісівництва для учнів нашої школи, за тісну співпрацю та надану допомогу в організації та проведенні обласного семінару. Така спільна робота Пістинської школи та ДП «Кутське лісове господарство» допоможе досягти задумів та здійснення планів по розбудові української держави через виховання та активну життєву позицію учнівської молоді.

Творчих злетів Вам, шановні учасники, здоров’я і процвітання! Хай щастить!

Кiлькiсть переглядiв: 558

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.