Свято професійної майстерності

В.О. Сухомлинський говорив: « …Один із секретів педагогічної творчості полягає в тому, щоб пробудити інтерес до пошуку, до аналізу власної роботи…». Слова видатного педагога – девіз щорічного професійного форуму вчителів-словесників, що атестуються.

Цей захід проходиться перед засіданням шкільних атестаційних комісій і спрямований на:

  • активізацію та вдосконалення професійної компетентності педагогів, спонукання їх до творчої пошукової діяльності;
  • виявлення ефективних індивідуальних, колективних та групових форм, методів роботи, творчого підходу до організації навчально-виховного процесу з української мови і літератури та зарубіжної літератури;
  • популяризацію елементів досвіду роботи творчо працюючих, досвідчених педагогів, вчителів-методистів, старших учителів;
  • створення районного інформаційного банку науково-методичних ідей, співпрацю методичного кабінету з учителями-словесниками закладів загальної середньої освіти та ОТГ з питань удосконалення фахової компетентності та підвищення професійної майстерності.

Голови міжшкільних методичних об’єднань глибоко проаналізували роботу вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури за міжатестаційний період, розповіли про ріст педагогічної майстерності кожного педагога, про якісно проведені уроки і позакласні заходи, про участь і результативність їх учнів у ІІ, ІІІ і ІV етапах Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика та Всеукраїнського мовно-літературного конкурсу імені Т.Шевченка.

У цьому навчальному році поповнився якісний склад учителів-словесників, яким вченою радою Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти затверджено власні методичні розробки і присвоєно звання «Вчитель-методист

Вітаємо з цим почесним званням

  • Соломійчук Оксану Олександрівну та Кричун Надію Ярославівну вчителів української мови і літератури Рожнівського ліцею «Гуцульщина» ім. Ф.Погребенника
  • Марчук Лілю Дмитрівну, вчителя зарубіжної літератури Тюдівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Педагогічна виставка творчих доробків, яку оформили учителі української мови і літератури та зарубіжної літератури ще раз підтвердила цілеспрямоване безперервне підвищення рівня фахової компетентності, ріст їх професійної майстерності, розвиток творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу.

На виставці представлені методичні розробки членів динамічних груп учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури. Це інформаційні паспорти навчальних тем з української літератури для 10 класу та інформаційні паспорти навчальних тем із зарубіжної літератури для 5 класу.

Особливу увагу заслуговує методичний посібник Кіщука Івана Олексійовича, спеціаліста вищої категорії вчителя-методиста Річківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» «Уроків додаткового читання із зарубіжної літератури для 5-11 класів», які отримали схвальну оцінку і будуть використовуватися педагогами у школах району.


Галерея "Творчий звіт 2018"

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.