Освітянські діалоги вчителів іноземної мови - 2017

22 серпня 2017 р. на базі Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з класами поглибленого вивчення англійської мови відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів іноземних мов з теми «Іншомовна освіта в контексті становлення Нової української школи. Компетентнісний потенціал галузі «Іноземні мови».

У ході роботи Світлана Цикаляк, методист методичного кабінету, охарактеризувала основні орієнтири змісту освіти Нової української школи, методи і підходи до вивчення іноземних мов у 2017/2018 навчальному році у 5–9 та 10-11 класах; ознайомила з основними нормативними документами, інструктивно-методичними рекомендаціями та актуальними напрямами, й стратегічними завданнями для оновлення змісту і методів навчання іноземних мов в основній та старшій школі у новому навчальному році; проаналізувала роботу вчителів іноземних мов району за 2016/2017 навчальний рік. Також здійснено обмін досвідом щодо виконання заходів, спрямованих на активізацію вивчення англійської та німецької мов до 2020 тощо.

Протягом засідання педагоги брали участь в колективному пошуку оригінальних ідей щодо створення орієнтованої схеми календарно-тематичного планування, розробки алгоритму плану уроку та оцінювання навчальних досягнень учнів в поточному навчальному році.

До участі в роботі засідання були запрошені волонтери Корпусу Миру, які працюють на базі Рожнівського НВК «Гуцульщина» (Maritza De La Peña) та Хімчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Kaitlyn Klein). Вони познайомилися з вчителями іноземних мов району та запропонували спільну організацію методичних заходів в рамках сприяння міжкультурному обміну та вдосконаленню комунікативних навичок для підвищення кваліфікації вчителів.

Кiлькiсть переглядiв: 392

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.