Двомовний літній табір - 2017

З 12 по 16 червня 2017 року на базі Лючанського НВК проходив літній оздоровчий двомовний табір. 30 учнів 6-8 класів загальноосвітніх закладів району мали можливість відпочивати та поглиблювати свої знання з англійської та німецької мов.

До роботи в таборі були залучені вчителі іноземних мов Бієвська Л.Б., Волинюк О.Д. (Косівський НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня»), Захарук О.Д. (Уторопське НВО), Крисяк І.І.(Хімчинська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Явдошняк О.В. (Лючанський НВК).

Основна мета мовного табору – зацікавити та мотивувати учнів на подальше вивчення іноземних мов, допомогти подолати мовний бар’єр, оскільки знання іноземних мов є ключем до успіху в сучасному світі. Завданням табору було допомогти дітям здобути необхідні мовні навички, сприяти подоланню «мовного бар’єру», удосконалювати розмовну мову, забезпечити вивчення іноземних мов використовуючи різні види діяльності. Новинкою цьогоріч стало використання під час занять в таборі розробленого вчителями іноземних мов району (Бієвська Л.Б., Волинюк О.Д., Захарук О.Д., Крисяк І.І.) спільно з методистом методичного кабінету Цикаляк С.П. посібника із завданнями краєзнавчого характеру.

Робота табору тривала 5 днів. Кожен день проходив цікаво та весело, а краєзнавча тематика була надзвичайно пізнавальною для дітей. Рухливі форми роботи на свіжому повітрі змінювалися навчальними й пізнавальними видами діяльності в класній кімнаті. Учасники табору створювали й захищали проекти, переглядали різноманітні відеоматеріали, розучували пісні, знайомилися з життєвим та творчим шляхом Івана Антоновича Малковича, відомого українського поета та видавця. Учні інсценізували його казку «Золотий павучок», читали поезії англійською та німецькою мовами. Але як зізнавалися самі учасники, справжнім «challenge» для них стало дослідження рослинного та тваринного світу місцевості. Адже потім їм необхідно було створити карту с. Люча, на якій діти позначили представників рослинного й тваринного світу – і все це відбувалося англійською та німецькою мовами.

Галерея "Двомовний літній табір - 2017"

Приємною подією стало те, що табір відвідала волонтер Корпусу Миру Maritza De La Peña, яка зараз працює на базі Рожнівського НВК «Гуцульщина». Вона залюбки грала з учнями, співала, відповідала на питання та розповідала про США. Невимушена атмосфера, яка панувала у мовному таборі, дозволила дітям гарно відпочити, отримати багато позитивних емоцій і при цьому підвищити мотивацію до вивчення іноземних мов та подолати мовний бар’єр. Ігри, конкурси та спільна робота над проектами навчила дітей працювати однією командою та допомагати один одному.

Я вважаю, що літні мовні табори необхідні для кожної школи та для кожного учня , оскільки це можливість отримати цінний досвід спілкування іноземною мовою, розширити кругозір та мотивувати себе до вивчення іноземних мов в подальшому.

Ірина Крисяк,
вчитель англійської мови
Хімчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Кiлькiсть переглядiв: 359

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.