У Рожнові відбувся зліт обдарованих школярів

Наприкінці березня традиційно відбувається зліт обдарованої учнівської молоді Косівщини. Цьогоріч 31 березня перед талановитими школярами ласкаво відкрилися двері Рожнівського навчально-виховного комплексу «Гуцульщина» імені Федора Погребенника.

Символічно, що і молодих науковців було саме тридцять один. Номінанти змагалися в 9 секціях: мовознавство (українська мова, англійська мова); історія; гуцульщинознавство; географія та економіка; математика та інформатика; біологія, хімія, екологія, психологія; фізика та астрономія; декоративно-прикладне мистецтво.

Початком зльоту стало привітання, організоване адміністрацією Рожнівського НВК. Учасників заходу привітали юні таланти, побажали успішного захисту наукових робіт. Також всіх присутніх привітала завідувач районного методичного кабінету Оксана Лесевич, яка подякувала науковим керівникам школярів та самим учням за їх відвагу взяти участь у конкурсі.

Після урочистого відкриття методист методичного кабінету Ігор Дійчук оголосив склад журі для кожної з секцій та ознайомив присутніх з порядком роботи. Дізнавшись про тих, хто буде оцінювати їх роботи, учасники зльоту попрямували до аудиторій, де проходив захист досліджень.

Робота у секціях була чітко спланована. Кожному учасникові було надано можливість охарактеризувати свою роботу, акцентувати увагу на основних моментах дослідження та поділитися думками щодо обраної теми. Члени журі оцінювали виступ учнів за критеріями, вказаними у Положенні про проведення районного зльоту обдарованої учнівської молоді, а саме: відповідність змісту і форми поданих матеріалів вимогам до творчих робіт, значимість та повнота розкриття обраної теми, практичне застосування роботи, актуальність та новизна, якість презентації творчої роботи (вміння чітко назвати тему, мету, предмет і значення дослідження).

Після презентації робіт всіх учасників, журі кожної із секцій колегіально визначали переможців та призерів районного зльоту. А для наукових керівників, які приїхали підтримати своїх вихованців, в цей же час був організований круглий стіл з питань якісного написання робіт. Методист методкабінету Аделя Григорук розповіла всім присутнім про вимоги до наукових праць.

Галерея "Зліт обдарованої учнівської молоді Косівщини 2017"

Завершенням зльоту стало святкове вручення дипломів переможцям та призерам. Підведення підсумків проводив Ігор Дійчук, а нагороджувала учасників зльоту Оксана Лесевич.. Таким чином, переможцями серед обдарованих дітей Косівщини стали:

  • секція «Мовознавство (українська мова)» − Джумарик Наталія, учениця 10 класу Старокутської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • секція «Мовознавство (англійська мова)» − Куриляк Тетяна, учениця 11 класу Хімчинської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • секція «Історія» − Рибарук Анастасія, учениця 11 класу Кутської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • секція «Гуцульщинознавство» − Паранич Богдан, учень 8 класу Косівського НВК «ЗОШ І ст. – гімназія – інтернат»;
  • секція «Географія та економіка» − Колотило Андріана, учениця 10 класу Старокутської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • секція «Біологія, хімія, екологія, психологія» − Вовчак Оксана, учениця 11 класу Старокосівської ЗОШ І-ІІІ ст., Соломченко Соломія, учениця 11 класу Косівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2;
  • секція «Фізика та астрономія» − Семенюк Микола, учень 10 класу Косівського НВК «ЗОШ І ст. – гімназія – інтернат»;
  • секція «Декоративно-прикладне мистецтво» − Карп’юк Христина, учениця 10 класу Рожнівського НВК «Гуцульщина».

Вітаємо всіх переможців та призерів зльоту! Бажаємо успіхів у навчанні та нових звершень!

Висловлюємо щиру вдячність адміністрації Рожнівського навчально-виховного комплексу «Гуцульщина» ім. Ф.Погребенника НаУКМА (Радиш О.Ю., Кричун М.І., Сергієнко Н.В., Пучко Л.Я., Паранчич Н.І.) за допомогу в організації та проведенні районного зльоту обдарованої учнівської молоді.

Кiлькiсть переглядiв: 567

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.