Панорама педагогічних ідей практичних психологів та соціальних педагогів

22 березня 2017 року на базі Косівського районного центру дитячої творчості відбулося засідання практичних психологів та соціальних педагогів, що атестуються, на тему «Панорама педагогічних ідей практичних психологів та соціальних педагогів».

Віталія Данилюк, методист методичного кабінету ознайомила практичних психологів та соціальних педагогів з методичними рекомендаціями щодо проведення тижня психології в 2016/2017 навчальному році. Основний акцент було зроблено на роботу практичного психолога та соціального педагога з профілактики суїцидальної поведінки учнів в навчальних закладах району. Особливу увагу було приділено здачі звіту про кампанію з питань збереження та пропаганди психічного здоров'я, а також розглянули методичні рекомендації з надання допомоги потенційним суїцидентам.

Досвідом роботи в міжатестаційний період поділилися практичні психологи, які атестуються на підтвердження вищої категорії: Сулятицький М.М. (Середньоберезівська ЗОШ І-ІІІ ст.), будуючи свою роботу в школі, відштовхується від основних базових потреб, а саме розвивати в дітей будь-якого віку мисленнєві процеси, Павлюк В.І. (Кутська ЗОШ І-ІІІ ст.), яка не тільки ознайомила присутніх із своєю роботою, але і запропонувала колегам актуальні власні розробки занять для учнів на тему «Екзаменаційний стрес: психологія подолання» та заняття для батьків «Як допомогти дітям у період підготовки до ЗНО». На підтвердження І кваліфікаційної категорії виступила Баранецька М.Б. (Старокутська ЗОШ І-ІІІ ст.) з питання розв’язання конфліктних ситуацій в учнівському, педагогічному та батьківському колективах (з досвіду роботи).

Галерея "Панорама ідей практичних психологів та соціальних педагогів 2017"

Також виступили соціальні педагоги, які атестуються на присвоєння І кваліфікаційної категорії: Ониськів О.К. (Шешорська ЗОШ І-ІІ ст.) з власного досвіду роботи донесла до колег інформацію про тандем практичного психолога та соціального педагога в навчальному закладі та співпрацю соціально-психологічної служби. На присвоєння ІІ кваліфікаційної категорії Дарійчук Г.В. (Тюдівська ЗОШ І-ІІІ ст.) доповіла про залучення учнів до співпраці та організацію дитячого колективу як єдиного цілого, а Бойчук-Дульгер Н.І. (Хімчинська ЗОШ І-ІІІ ст.) провела районний семінар для соціальних педагогів на тему «Способи розв’язання та шляхи вирішення конфліктних ситуацій в учнівському середовищі та педагогічній діяльності».

Практичні психологи та соціальні педагоги ознайомили всіх присутніх з проблемними питаннями, над якими працюють в загальноосвітніх навчальних закладах, проаналізували методи роботи, які використовують на заняттях, поділилися досвідом роботи та власними досягненнями у сфері психології.

Кiлькiсть переглядiв: 521

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.