Навчання школярів в основній школі

10 листопада 2016 р. на базі Косівського районного центру дитячої творчості, під керівництвом методиста методичного кабінету Світлани Цикаляк відбувся постійно діючий семінар учителів іноземних мов, які працюють в 5-9 класах, з теми «Особливості навчання в умовах впровадження нового Державного стандарту в 5-8 класах».

Метою проведення семінару – надання порад вчителям, які працюють в основній школі для організації навчально-виховного процесу в 2016/2017 навчальному році.
Світлана Цикаляк в ході засідання звернула увагу присутніх на зміст та особливості реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти та ще раз наголосила на чинному нормативно-правовому забезпеченні, згідно якого відбувається вивчення іноземних мов у ЗНЗ. Вона також розповіла про основні принципи викладання другої іноземної мови для удосконалення процесу оволодіння нею. На завершення свого виступу методист підготувала інформацію про навчальний кабінет іноземної мови, його оформлення та обов’язки завідувача.
Олександра Вінтоняк, учитель німецької мови Космач-Рушірської ЗОШ І-ІІ ступенів, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, представила доповідь на тему «Особливості навчального процесу на базовому етапі (5-9 класи) оволодіння іноземною мовою». Під час виступу вона охарактеризувала основну школу як завершальний етап щодо створення бази для активного володіння навчальним іншомовним матеріалом. Також Олександра Петрівна запропонувала цікавий наочний матеріал для використання на уроках іноземної мови у процесі вивчення тієї чи іншої теми.
Про вікові та психологічні особливості п’ятикласників та особливості їх адаптації до навчання в середній школі розповіла Віталія Данилюк, методист методичного кабінету відділу освіти Косівської райдержадміністрації. Вона також провела практичне заняття з присутніми. Продемонстровані вправи під час якого допоможуть вчителям зуміти подолати стрес учнів в тій чи іншій ситуації та сприяти усвідомленню унікальності кожного школяра. Учасники семінару змогли відчути себе в ролі їх підопічних.
Підсумками ПДС стало напрацювання рекомендацій.

З матеріалами семінару можна ознайомитися в блозі "Always Learning".

Підготувала методист методичного кабінету,
Світлана Цикаляк

Кiлькiсть переглядiв: 481

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.