Вчимося працювати з обдарованими дітьми

В кожній людині є сонце.
Тільки дайте йому світити
Сократ

Обдаровані діти – особливі. Для того, щоб працювати з такими дітьми, вчитель повинен проявити всю свою винахідливість. 31 жовтня 2016 року на базі Косівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 пройшов постійно діючий семінар вчителів інформатики шкіл І-ІІІ ступенів. «Формування професійної компетентності учителів інформатики з метою організації роботи з обдарованими дітьми» - саме такою була тема даного заходу.

Семінар проводився з метою сприяння підвищенню рівня професійної компетентності вчителів інформатики в організації навчально-виховного процесу з обдарованими учнями.

Ігор Дійчук, методист методичного кабінету, ознайомив з особливостями роботи з обда­рованими дітьми, а також надав методичні рекомендації вчителям.

У ході практичного блоку семінару присутні мали можливість поділитися на три групи та використовуючи середовище програмування, спробували розв’язати зразки олімпіадних завдань. Після їх виконання групи обмінялися отриманими розв’язками для того, щоб використати їх при підготовці обдарованих дітей до участі у другому етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.

На завершення семінару І.Дійчук наголосив на важливості залучення обдарованих дітей до участі в олімпіадах та змаганнях. Також він повідомив, що участь у Міжнародному конкурсі комп’ютерної вправності «Бобер», який пройде 6-8 листопада 2016 року, візьмуть близько 150 учнів Косівщини.

Підсумком семінару стало вироблення методичних рекомендацій відповідно до теми ПДС.

Підготував Ігор Дійчук,
методист методичного кабінету

Кiлькiсть переглядiв: 333

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.