Освітянські діалоги вчителів іноземної мови - 2016

25 серпня 2016 р. на базі Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням англійської мови відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів іноземної мови з теми «Головні напрями розвитку шкільної іншомовної освіти у 2016/2017 навчальному році для формування основних компетентностей, визначених у Рекомендаціях Європарламенту та Ради ЄС, які мають бути сформовані через освіту».

У ході роботи Світлана Цикаляк, методист методичного кабінету, висвітлила основні завдання щодо викладання іноземних мов у 2016/2017 навчальному році: особливості навчання іноземних мов за оновленими навчальними програми для 1–4 класів; роль учителя в умовах реалізації Концепції «Нова школа»; основні напрями діяльності методичних служб щодо забезпечення науково-методичного супроводу вивчення іноземних мов у контексті шкільної іншомовної освіти, а також проаналізовано роботу вчителів іноземної мови району за 2015/2016 навчальний рік; здійснено обмін досвідом щодо виконання заходів, спрямованих на активізацію вивчення англійської мови до 2020 тощо.

/Files/images/nozemna_mova/2508_2.jpg

Досвідом участі в навчальній програмі Європейської Комісії eTwinning Plus поділилися Надія Головчук, учитель англійської мови Старокутської ЗОШ І-ІІІ ступенів, та Ілона Лисак, учитель англійської та німецької мов Хімчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вони розповіли про програму та шляхи її реалізації в Україні, охарактеризували ключові ідеї та особливості програми, можливості, які відкриває перед учасниками eTwinning Plus. Також учителі поділилися враженнями від реалізації проектів і перебування на міжнародних конференціях, участь в яких вони змогли взяти завдяки активній та цілеспрямованій роботі.

Підсумками освітянських діалогів стало напрацювання рекомендацій.

Підготувала методист методичного кабінету
Світлана Цикаляк

Кiлькiсть переглядiв: 293

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.