Змагалися обдаровані гуцулята

Стало доброю традицією проведення щорічного Зльоту обдарованої молоді гуцульського регіону. Цього року такий захід проводився в Путильському районі Чернівецької області.

Косівщину представляла команда з 9 учнів на чолі з начальником відділу освіти райдержадміністрації Козьменчуком В.Я., головою Гуцульської освітянської ради Лосюком П.В. та методистом методичного кабінету Дійчуком І.І.

Початок XIX Зльоту проходив у Дихтинецькій ЗОШ І-ІІІ ст. Путильської районної ради. Учасників добрими напутніми словами та побажанням успіху привітали голова відділу освіти Путильської РДА Фрей Д.І., голова Гуцульської освітянської ради Лосюк П.В., очільники району, а також спеціальний гість – народний депутат України Рибак І.П.

Після урочистого відкриття Зльоту учасники почали захищати свої роботи на секціях, а члени Гуцульської освітянської ради перейшли до роботи круглого столу з проблеми «Реформування освіти в умовах Гуцульського регіону», який проходило у стінах Дихтинецького ДНЗ. Члени ради виносили свої пропозиції щодо удосконалення законодавства про освіту з урахуванням умов гірської місцевості.

Наступним етапом Зльоту стала екскурсія до музею-садиби Юрія Федьковича у селищі Путилі. Тут представлено чималу колекцію експонатів народного ужиткового мистецтва, які пов’язані з великим письменником Гуцульщини.

Оглянувши музей, учасники були запрошені на урочисте нагородження дипломантів та закриття Зльоту. Свято відбулося у Путильській райдержадміністрації.

За результатами Зльоту учні Косівського району отримали такі нагороди:

- Диплом ІІ ступеня: Онисим’юк Катерина, учениця 11 класу Кутської Зош І-ІІІ ст. у секції «Біологія, хімія, екологія»; Кульчак Ірина, учениця 9 класу Косівського НВК-гімназії-інтернату у секції «Іноземна мова»;

- Диплом І ступеня: Сердюк Анастасія, учениця 10 класу Косівського НВК-гімназії-інтернату у секції «Гуцульщинознавство»; Стусяк Оксана, учениця 10 класу Кобаківської ЗОШ І-ІІІ ст. у секції «Література»; Марчук Юлія, учениця 10 класу Старокутської ЗОШ І-ІІІ ст. у секції «Історія та історичне краєзнавство»;Мазєн Іванна, вихованка гуртка Косівської філії Івано-Франківського ОДЦТКУМ у секції «Географія та економіка»; Симовін Тарас, учень 10 класу Рожнівського НВК у секції «Математика та інформатика»; Бойчук Тереза учениця 10 класу Косівського НВК-гімназії-інтернату у секції «Мистецтво»; Іванюк Василь, учень 9 класу Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. у секції «Математика та інформатика».

Після урочистого нагородження відбулася передача символічної естафети: XX ювілейний Зліт обдарованої учнівської молоді Гуцульщини відбудеться у місті Вижниці Чернівецької області.

/Files/images/XIX_zlt/1.jpg

Делегація Косівщини

/Files/images/XIX_zlt/2.jpg

Виступає голова Гуцульської освітянської ради Петро Лосюк

/Files/images/XIX_zlt/3.jpg

Танцюють великі і малі

/Files/images/XIX_zlt/4.jpg

У музеї-садибі Юрія Федьковича

/Files/images/XIX_zlt/5.jpg

Начальник відділу освіти Косівської РДА В.Я.Козьменчук вручає дипломи переможцям

/Files/images/XIX_zlt/6.jpg

Нагороджені і щасливі

Кiлькiсть переглядiв: 550

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.